A Benkel kerti grillek összehozzák a társaságot

A kerti grillezés remek közösségi program nyári estéken, ami összehozza a családot, barátokat. A kerti grillek segítségével elkészített ételek rendkívül ízletesek és még egészségesek is. Ez annak köszönhető, hogy a sütéshez nem szükséges plusz zsiradékot használni. Mivel grillezés közben kisülnek a húsból a zsírok, egy alacsonyabb zsírtartalmú, zamatosabb étel lesz a végeredmény.

A Benkel cég által gyártott saját tervezésű kerti grillek kiváló minőségben, kézzel készülnek hazai családi manufaktúra keretein belül. Ezek a rendkívül praktikus berendezések számtalan módon kombinálhatók a megfelelő kiegészítőkkel. A grillezés mellett használhatók kürtőskalács sütéshez, bográcsozáshoz, de BBQ sütéshez is.

A Benkel kerti grillek lehetnek állandó helyre, például kerti konyhába beépíthető berendezések, de a mobil típusok is rendkívül kedveltek a praktikus kerekeken való mozgathatóság miatt. Felhőtlen közösségi élményt biztosítanak a körbeülhető grillasztalok, amelyek tartalmazzák a sütőlapot és asztallapot is egyben.

Kiválthatja a fűtést a háztartásban a kandalló vízteres megoldással

A fűtési költségek optimalizálása manapság igen felkapott téma. A kandallóval való fűtés jóval olcsóbb megoldás lehet, mint a földgáz üzemű fűtési rendszerek alkalmazása, főleg, ha a kandalló vízteres változatát választjuk. A vízteres kandalló esetében a tűztér mellett egy hőcserélő rendszer is helyet kap, amiben víz kering.

A kandalló átadja a hőt a víznek, amely eljut a hőleadó elemekhez. A legnagyobb előnye, hogy a fűtésen kívül használati meleg víz előállítására is alkalmas egy nagyobb méretű puffertartály beépítésével, amely ugyan plusz költségekkel jár, de a beruházás a későbbiekben garantáltan megtérül.

A fatüzelésű kandalló vízteres megoldással tökéletesen kiszolgálja ház központi fűtését és használati meleg víz szükségletét, arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a nyitott égésterű berendezések esetében biztosítani kell a megfelelő levegő betáplálásat és a keletkező füstgáz kéményben történő biztonságos elvezetését.