A hajhullás kezelése nem elhanyagolandó

Ez a probléma rengeteg embert érint világszerte, aminek a hátterében számos tényező meghúzódhat. A hajhullás kezelése időigényes dolog. A különböző készítmények mellett, kipróbálhat néhány házi praktikát, illetve módszert. Sokat tehet az ügy érdekében azzal, ha rendszeresen masszírozza a fejbőrt. Célszerű mindennap rászánni legalább 5 percet. A növényi olajok is eredményesek lehetnek. Mielőtt bármelyiket alkalmazná, fontos elvégezni a bőrtesztet.

Kenjen egy kis felületre a használni kívánt olajból és várjon! Ha 24 órán belül nem tapasztal allergiás reakciót, akkor vigye fel bátran a szálakra! A hajhullás kezelése összetett feladat, aminek az egyik fontos része az egészséges táplálkozás. A szervezetet el kell látni vitaminokkal, aminosavakkal, enzimekkel és ásványi sókkal. A B9-vitamin, vagyis a folsav hiánya az egyik leggyakoribb kiváltó ok, így a pótlására különösen nagy hangsúlyt kell fektetni. Ha a fejbőr vérkeringése rossz, akkor a hagymák nem jutnak kellő mennyiségű tápanyaghoz. A hajhullás kezelése során használjon élénkítő kivonatokat!

A kopaszodás sokakat érint

A jelenség megelőzésének érdekében mindent meg kell tenni, hiszen amellett, hogy nem esztétikus látvány, még depresszióhoz is vezethet. A kopaszodás elkerülése céljából alkalmazhat hajerősítő vitaminokat és samponokat. Érdemes kipróbálni a természetes pakolásokat. Eredményes lehet, ha egy fél citrom levét összekeveri ugyanannyi tejszínnel és néhány csepp mandulaolajjal. Ezt a készítményt hajmosás után javasolt bedörzsölni a fejbőrbe. Körülbelül 30 percig rajta kell hagyni, aztán alaposan leöblíteni.

A kopaszodás ellen jó eséllyel léphet fel, ha ginseng kivonatot használ. A tövek mellett, a szálak szerkezetét is erősíti, sőt, fokozza a vérkeringést és eltávolítja a toxinokat. A ricinusolaj olyan fantasztikus készítmény, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Rendszeres használat mellett garantálja a védelmet a szálaknak és fényesebbé teszi azokat. Száraz felületre javasolt felvinni és gyengéden bemasszírozni. A kopaszodás egy komoly tünet, amit nem lehet félvállról venni. A megjelenésekor azonnal cselekedni kell!