Mire jó a személyi hitel kalkulátor?

Személyi kölcsönre van szükségünk, ám nem tudjuk pontosan, milyen összeget szeretnénk? Vagy mennyi pénzt igényelhetünk? Néhány kérdéssel és válasszal mutatjuk be a hitelt és a személyi kölcsön kalkulátort.

 

1. Autót is vehetek a személyi hitelből?

Mivel a személyi kölcsön szabad felhasználású, bármire lehet fordítani, így akár autóvásárlásra is. A felhasználása csak az igénylőn múlik. Példaként említjük, hogy néhányan a lakásfelújítási támogatás önerejére vesznek fel személyi kölcsönt. Mások magát a lakásfelújítást finanszírozzák a hitelből.

2. Forint alapú a hitel?

Igen, és törleszteni is forintban kell.

3. Változhat a törlesztőrészlet?

A személyi kölcsön részben azért népszerű, mert kiszámítható és áttekinthető terhet jelent. Nemcsak kedvezőek a feltételei, hanem a futamidő végéig fix a kamat és a törlesztőrészlet is.

4. Mi az a személyi kölcsön kalkulátor?

Weboldalon található, ez egyfajta online számológép, a hitelkalkulátor. A segítségével tájékozódhatunk arról, hogy a jelenlegi jövedelmi viszonyaink nagyjából milyen összegű kölcsön felvételét teszik lehetővé. Illetve azt is megmutatja, hogy milyen futamidő és törlesztőrészlet vár ránk.

5. Igénylésnek számít, ha használom a kölcsönkalkulátort?

Nem. A személyi kölcsön hitelkalkulátor használata semmiféle kötelezettséget nem jelent. A számolás segít a tájékozódásban, ám a hitel igényléséhez tovább kell lépni.

6. Túl magas a kölcsönkalkulátorral kapott törlesztőrészlet. Mit tegyek?

Ha úgy gondolja, hogy nehézséget okozhat kifizetni a kapott havi törlesztőrészletet, akkor érdemes változtatni. Amennyiben lehetséges, meghosszabbítható a törlesztés futamideje, vagy csökkenthető a felvenni kívánt összeg.