Sok mindenhez értett a European Roulette feltalálója

Bár nem sokan tudják, de a European Roulette korai verziójának feltalálója a francia Blaise Pascal volt. Azt gondolnánk, hogy az, aki a European Roulette feltalálója, biztos erről a leghíresebb, Pascal esetében ez azonban nem teljesen igaz. Ő ugyanis egy igen híres matematikus, aki többek között sokat foglalkozott a valószínűségszámítással, illetve számológépeket is létrehozott.

Ha mindez nem lenne elég, Pascal a természettudományok terén is megállta a helyét, komoly kutatásokat vitt véghez a folyadékok, illetve a vákum és a nyomás kapcsán. Az is izgalmas, hogy neki kortása volt Decartes, aki szintén hatalmas agynak számít a matematika világában, és nem csak, úgyhogy bőven megvolt a konkurenciája.

A European Roulette nem véletlenül vált annyira sikeressé és népszerűvé, illetve nem véletlenül vált örökzöld játékká, hiszen a világ egyik legeszesebb történelmi alakja áll mögötte.

A valószínűségszámítás atyja

Pascal a valószínűségszámítás atyja, amibe belegondolni is elképesztő. Az pedig mindenképp megmosolyogtató, hogy ez a hatalmas agy többek között arra is időt szánt, hogy feltaláljon egy játékot. Érdemes egyébként megnézni az általa feltalált különleges háromszöget, amelyben minden szám a fölötte lévő két szám összege. Ezt így nem is lehet megérteni, csak ha látod, akkor viszont izgalmas, úgyhogy mindenképp csekkold.

Ez a francia tudós egyébként megérdemelné, hogy többen ismerjék a nevét, hiszen hihetetlen hatással volt és van a mai napig még a hétköznapi dolgokra is. A világ számos pontján megemlékeznek egyébként róla, és a magyarországi tudós körökben is természetesen beszélnek róla, szükség volna azonban olyan eseményekre, amelyek keretében szélesebb körben, az „átlag” emberek is megismerkedhetnének vele és a munkásságával.