Számtalan tényező, amitől függ egy öntözőrendszer ára

Ha elhatároztuk, hogy kertünkbe öntözőrendszert szeretnénk telepíttetni, akkor mielőtt belekezdenénk a munkába, fontos, hogy alaposan körüljárjuk a témát. Számtalan tényező befolyásolhatja, hogy egy ilyen jellegű beruházás a költségeit tekintve hogyan alakul majd.

Pontos árajánlatot csak helyszíni felmérés után kaphatunk, de előre tájékozódhatunk az interneten is, hogy mégis mennyi lehet egy frissen telepített öntözőrendszer ára. Fontos azonban megjegyezni, hogy számos olyan probléma felmerülhet még, amire csak a konkrét munkaterület megismerése után derül fény.

Az öntözőrendszer ára tehát jelentősen megemelkedhet olyan, az aktuális munkaterületre jellemző adottságoktól, mint a rendelkezésre álló víz mennyisége és nyomása, ha túl kemény, agyagos a talaj vagy erősen lejtős a terep.

Vegyük tehát figyelembe, hogy az árajánlat, amelyet kapni fogunk, nem biztos, hogy csak pusztán az anyagköltség és a munkadíj alapján lesz kikalkulálva, és számítsunk rá, hogy ennek fényében egy profi öntözőrendszer ára igen széles skálán mozoghat.

Miért rendkívül gazdaságos az öntözőrendszer?

Nyári időszakban a kerttulajdonos mindennapi feladatai közé tartozik a zöld terület locsolása. Rendkívül kényelmes és praktikus megoldás lehet azonban az öntözőrendszer telepítése, így végleg lekerülhet a vállunkról ez a nem éppen szórakoztató, ugyanakkor időigényes feladat.

A kert szükségleteihez mérten beprogramozott készülék automata vezérlése gondoskodik róla, hogy a víz a legoptimálisabb időpontban és mennyiségben jusson el a kívánt helyre. Nincs tehát felesleges vízpazarlás, ami manapság amúgy is aktuálisan égető probléma. Beépített eső- és fagyérzékelő rendszer biztosítja a tökéletes automatikát, amelyben a gazdaságossága rejlik.

Az öntözés nem lesz továbbá időhöz kötve, a gépezet beállítható akár éjszakai locsolásra is, ami az alacsonyabb párolgási veszteség miatt tovább növeli a hatékonyságot. Ha valaha elgondolkoztunk azon, hogy a szomszéd kertje miért zöldebb, akkor a fent említettek fényében kézenfekvő a megoldás. Garantáltan megtérülő befektetés, hogy gondtalanul élvezhessük a mindennapokat a szép zöld környezetben.