Addiktológus szakemberekkel a leszokásért

Magyarországon az addiktológiai ellátás területén jelentős hiányosságok vannak, pedig az alkoholbetegség Magyarországon valódi elterjedt probléma, és a hivatalos statisztikák szerint is jelentős számban érinti az országot, de szerencsére vannak olyan rehabilitációs intézetek, akik segíteni tudnak a bajban.

A szomszédom először addiktológust Nyíregyházán keresett „addiktológus nyíregyháza” kifejezésre keresve, de végül az apósa ajánlott neki egy Szőcön található bentlakásos programot, mivel a weboldalon található program és képek meggyőzték, ezt az intézetet választotta. Ez a bentlakásos program jó lehetőség azok számára, akiknek szükségük van a környezetüktől való elszakadásra ahhoz, hogy szembenézzenek a függőségükkel.

 

A szomszédom elmondta, hogy a bentlakásos programban figyelmes és gondoskodó közösségre lelt, ami nagyon nagy segítség volt számára a kilátástalannak tűnő helyzetben. A programnak köszönhetően a testi és lelki állapota jelentősen javult napról napra. Arról is beszélt, hogy minden segítséget megkapott ahhoz, hogy megértse a függőségét, és ezáltal a gyógyulás útjára léphessen.

 

A szomszédom azt is megemlítette, hogy az addiktológiai ellátásban töltött 28 nap után az intézetből kilépve ismét úgy érzi, hogy ő irányítja az életét, és hogy ő döntheti el, hogyan fogja leélni az életét. Azt is hozzátette, hogy ez egy meghatározó pillanat volt az életében, biztos benne, hogy most már csak is jó döntéseket fog meghozni a jövőben, és be tudja tartani a programban tanultakat.