Amit a Kalinka vodkáról tudni éremes

A Kalinka szó sokak számára lehet ismerős, ugyanis is híres orosz népdalban háromszor is elhangzik. A Kalinka vodka már 1980 óta van forgalomba, a Zwack gyártja és forgalmazza ezt a méltán híres vodkát, mely nemcsak hazánkban, de szerte Európában megtalálható a boltok polcain. A Kalinka már megjelenésébe is utal az orosz gyökereire, ugyanis a palackjának széles vállkiképzése az orosz templomokra jellemző hagymakupolát hivatott szimbolizálni, a címkén látható kétfejű sas is Oroszországra utal.

A Kalinka vodkát, ahogyan a legtöbb vodkát gabonapárlatból és vízből készítik, a Kalinka esetében a vizet felhasználás előtt minden ásványi anyagtól megtisztítják, és így kerül felhasználásra. A Kalinka készítésénél őrzik az orosz hagyományokat, ami a 10-szere szűrési eljárásban és a gondos lepárlásban is megmutatkozik. A szűrés egy aktív szenes szűrőn keresztül történik, melynek köszönhetően a vodka elnyeri a tisztaságát és lágy ízét. Az aktív szenes szűrést követően az ital még egy aranyszálas szűrésen is átesik, melynek hatására az íze egyenletesebb és selymesebb lesz. Ezen eljárásoknak köszönhetően érik el a jellegzetes Kalinka vodka ízvilágot.

Milyen Kalinka vodkákat találunk a hazai forgalomban?

A klasszikus tiszta Kalninka vodka mellett a márka még két ízesített vodkával is büszkélkedhet, a Kalinka uborka vodka és a Kalinka citrus vodka színesíti a márka kínálatát. A Kalinka vodkák bolti forgalomban is kaphatóak, de az online italkereskedések kínálatában is megtalálhatóak, mint az italkereso.hu, ahol mindhárom Kalinka vodkát raktárról rendelhetjük meg többféle kiszerelésben is. A Kalinka egy igazán jó választás a vodkakedvelők számára, érdemes mindegyik ízben megkóstolni, akár önmagában, akár koktélbe keverve.