Nagy jelentőséggel bír a bitumenes vízszigetelés

A víz az éltető elem, amire minden nap szükségünk van, de koránt sem mindegy, hogy milyen formában. Sajnos olykor előfordul, hogy ott jelenik meg, ahol csak bajt okoz. A lakások esetében, ha a padlót, alapot érinti a rendszeres vizesedés, akkor az komoly problémákat jelenthet, amivel megéri számolni és lehetőleg megelőzni.

A salétromos falak a vakolatot is lerúghatják magukról, ami a szerkezeti romlások egy komoly kiváltója. A bitumenes vízszigetelés alkalmazásával ugyanakkor ez megállítható folyamat. A fő probléma a beton egyedi szerkezete, ami jellemzően szivacsos, porózus anyagú. Ennél fogva a nedvesség könnyedén terjed benne. A bitumenes vízszigetelés pontosan azért lett kifejlesztve, hogy ennek gátat szabjon.

A több rétegben az alapra kerülő SikaBit PRO E40-15S lemezek a megfelelő kelősítés mellett remekül rátapadnak a felületre és biztosan nem mozdulnak el arról. Ha magas a talajvíznyomás, akkor megéri többszörös rétegrendet alkalmazni, amivel fokozható az eredmény. A bitumenes vízszigetelés még a téli időszakban is beépíthető. Jelenlétében a nedvességnek esélye sincs a szerkezeti hibák létrehozására, amivel növelhető az épületek értéke, élettartama, komfortja egyaránt.

A lábazatok mellett padlók, erkélyek, lapos tetők, alépítmények esetében szintén előtérbe kerülhet. Legyen az pince, vagy alaksor, az esetleges beszivárgások esélye teljesen megszüntethető a bitumenes vízszigetelés felhelyezésével. A hun.sika.com oldalon elérhető termékek, hasznos útmutatók keretében ismerhetők meg közelebbről. Tegyük le voksunkat a magas minőség mellett, amivel mindenki csak jól járhat.